Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 29. januar 2009

Sagsnr.: 3050

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 15. januar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 179 (Alm. del) som hermed besvares.

 

Spørgsmål 179:

 

”Vil ministeren oplyse, om det er hensigtsmæssigt at have en person, som er højt placeret i Dansk Svineproduktion, til at bedømme forskningsprojekter, hvis resultater kan medføre negativ omtale og yderligere krav til dette erhverv?”

 

Svar:

Den forskningsfaglige bedømmelse af ansøgningerne i henhold til § 18, stk. 2 i lov om forskningsrådgivning foregår som nævnt under Det Strategiske Forskningsråd i Videnskabsministeriet regi, og jeg har derfor indhentet følgende svarbidrag fra videnskabsministeren, som jeg skal henholde mig til:

 

”Det Strategiske Forskningsråd vurderer den forskningsfaglige kvalitet af ansøgningerne til Fødevareministeriets forskningsprogram. Det Strategiske Forskningsråd foretager ikke en vurdering af bevillinger til udredninger mv. og heller ikke af bevillinger til forskningsbaseret myndighedsbetjening.

 

I henhold til lov om forskningsrådgivning udnævner Det Strategiske Forskningsråds bestyrelse medlemmerne af programkomiteerne. Medlemmerne udnævnes på grundlag af deres forskningsfaglige kvalifikationer. Sammensætningen foretages ud fra hensynet til, at programkomiteens medlemmer skal have en bred dækning af de forskningsområder, der hører under programkomiteen.

 

Beslutningen om, hvilke ansøgninger, der er støtteværdige ud fra en forskningsfaglig vurdering, foretages af den samlede programkomite.

 

Eventuelle konsekvenser af, at en ansøger ikke får bevilling, kan ikke indgå i programkomiteernes forskningsfaglige vurdering af en ansøgning”.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Annette Abildskov