Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 29. januar 2009

Sagsnr.: 3050

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 15. januar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 178 (Alm. del) som hermed besvares.

 

Spørgsmål 178:

 

 â€Vil ministeren oplyse, hvorvidt der bliver foretaget partshøring forud for meddelelse af et afslag om tilskud under Fødevareforskningsprogrammet?”

 

 

 

Svar:

Der blev foretaget partshøring forud for meddelelsen om afslag om tilskud under Fødevareforskningsprogrammet 2008. Partshøringssvar fra projektlederne blev forelagt Det Strategiske Forskningsråd, Programkomiteen for Sundhed, Fødevarer og Velfærd med henblik på en eventuel revurdering af ansøgningen. Resultatet af Det Strategiske Forskningsråds behandling af partshøringssvaret var følgende:

 

For projektet vedr. Skuldersår hos svin:

”Programkomitteen takker for dit høringssvar. Din forskningsmæssige problemstilling er trukket klarere op i dit svar, end den var i din ansøgning. Det er imidlertid Programkomiteens opgave at bedømme ansøgningen i den form, den har ved indsendelsen. Vi må derfor fastholde bedømmelsen som ikke-støtteværdig.”

 


For projektet vedr. Rode-beskæftigelsesmateriale til svin:

” Programkomitteen takker for dit høringssvar. Vi har genlæst din ansøgning i lyset af dine kommentarer til bedømmelsen. Vi finder dog fortsat ikke, at din ansøgning har en tilstrækkelig forskningshøjde til at gå videre i konkurrencen om de opslåede midler.”

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Annette Abildskov