Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 5. februar 2009  |
Spørgsmål 164:
â€Vil ministeren oplyse, hvorvidt Fødevarestyrelsen vil foretage undersøgelser af importeret fjerkræ for propylalkohol og brintoverilte?â€
Svar:
Det er importørens ansvar at sikre, at det importerede fjerkrækød er i overensstemmelse med de gældende regler her i landet, herunder at sikre, at kødet ikke er behandlet med stoffer som propylalkohol og brintoverilte.
Jeg har forelagt spørgsmÃ¥let for Fødevarestyrelsen, som oplyser at der ikke pÃ¥ nuvæÂrende tidspunkt er planlagt undersøgelser af importeret fjerkræ for forekomsten af ovennævnte stoffer. Fødevarestyrelsen udelukker imidlertid ikke, at en sÃ¥dan underÂsøgelse kan komme pÃ¥ tale, hvis det viser sig at være et generelt problem, at importeret fjerkrækød ikke overholder reglerne i EU's handelsnormer for fjerkrækød.
Ifølge Fødevarestyrelsen kan det være vanskeligt at teste importeret fjerkrækød for behandling med propylalkohol og brintoverilte, idet stofferne sandsynligvis ikke vil være i produkterne på analysetidspunktet. En eventuel undersøgelse vil derfor bestå af en kontrol af importvirksomhedernes dokumentation for at kødet ikke er behandlet med desinficerende stoffer.
Eva Kjer Hansen
/ Thomas Elvensø