Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
EPU Alm.del
Offentligt
705801_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
6. juli 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 13. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål 98 alm. del, er stillet ef-ter ønske fra Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 98:

”Vil ministeren beregne eller angive et kvalificeret skøn over, hvor stor en del af den private og kommu-nale bygningsmasse der kan blive energirenoveret for 4 mia. kr. om året, og i forlængelse heraf oplyse,hvornår den samlede private og kommunale bygningsmasse vil være energirenoveret for et beløb på 4mia. kr. årligt?”

Svar:

Der foreligger ikke et datagrundlag, som giver mulighed for at beregne eller give et kvalificeret skøn overbesparelsesmuligheder og omkostningerne i forbindelse med energirenovering af den private og kom-munale bygningsmasse. Jeg kan derfor ikke besvare spørgsmålet.Det skal bemærkes, at omkostningerne i høj grad afhænger af om energirenovering gennemføres i for-bindelse med udskiftninger og renoveringer, som gennemføres af andre årsager, således at der kun skalmedregnes ekstraomkostningerne (marginale omkostninger) til gennemførelse af energieffektive løs-ninger eller om renoveringerne alene gennemføres for at opnå energiforbedringer, således at besparel-serne skal bære de samlede omkostninger.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk