Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             29. oktober 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 21. oktober 2008 stillet mig følgende spørgsmål 4 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 4:

 

"Agter ministeren at sikre, at varmepumpeanlæg af luft til luft-anlægstypen også bliver omfattet af mærkningsordningen for varmepumper, således at forbrugerne ud fra Energistyrelsens vejledende hjemmeside om varmepumper kan vurdere anlæggenes kvalitet?"

 

Svar:

 

Ifølge den energipolitiske aftale af 21. februar 2008 afsættes der 30 mio. kr. over 2 år med det formål at erstatte individuelle oliefyr med varmepumper. Midlerne skal bruges til oplysningskampagner, mærkning af effektive varmepumper samt til begrænsede tilskudsordninger, der målrettes varmeforbrugere uden for kollektivt forsynede områder.

Energimærkningen vil derfor først og fremmest blive rettet mod varmepumper, der skal erstatte vandbårne varmeanlæg med varmeafgivere i form af radiatorer eller gulvvarmeslanger i de enkelte rum. Luft til luft-anlægstypen erstatter normalt ikke vandbårne varmeanlæg, men denne type varmepumpe kan med fordel installeres i f.eks. sommerhuse til erstatning af elradiatorer. På Elsparefondens hjemmeside findes en liste over luft til luft varmepumper med Elsparemærket.  Endvidere har Teknologisk Institut en positivliste over luft til luft varmepumper.  Alle relevante links vil naturligvis kunne findes på Energistyrelsens hjemmeside.

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard