Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             13. januar 2009

J nr.              


Energipolitisk Udvalg har i brev af 16. december 2008 stillet mig følgende spørgsmål 31 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 31:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 14. december 2008 fra Slagslunde Fjernvarmelaug, jf EPU alm. del - bilag 94."

 

Svar:

 

Jeg kan oplyse, at Energitilsynet – som er den myndighed, der fører tilsyn med varmepriser – har en verserende sag om flere af E.ONs værker. Energitilsynet oplyser følgende, hvortil jeg henholder mig:

”Energitilsynet har af egen drift har taget spørgsmålet om E.ON Varme Danmark ApS prisfastsættelse op til vurdering. Det er blandt andet sket på baggrund af en række henvendelser til Energitilsynet om sagen. Energitilsynets sekretariat indhenter aktuelt oplysninger til brug for sagsbehandlingen og vil på baggrund heraf forelægge en redegørelse for Energitilsynet. Sekretariatet tilstræber en så hurtig sagsbehandling som muligt. Sagen er imidlertid ganske kompleks og en afgørelsessag indebærer partshøring m.v. På det foreliggende grundlag ventes derfor en afgørelse i forsommeren 2009.”

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard