Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             15. december 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 2. december 2008 stillet mig følgende spørgsmål 24 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 24:

 

"Hvornår vil IEA's nye langsigtede oliepris blive meldt ud til kommunerne, til de konsulenter, der udarbejder energirapporter, og til andre relevante parter, så de kan indregne den nye langsigtede oliepris i deres beregninger over rentabiliteten i diverse projekter?"

 

Svar:

I sin nye World Energy Outlook fra november 2008 har IEA foretaget en markant opskrivning af det forventede langsigtede prisniveau for både olie, gas og kul.

Energistyrelsen lægger de langsigtede priser fra IEA til grund for de samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger på energiområdet, og er således i fuld gang med det relativt omfattende arbejde, der ligger i at omsætte de grundlæggende priser på råolie, naturgas og kul til priser på de forskellige energiprodukter i Danmark. Der er samtidig behov for en opdatering af andre relaterede forudsætninger, herunder de danske prisforudsætninger for biomasse, el og fjernvarme.

Arbejdet er i fuld gang, og de nye samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger kan forventeligt udmeldes i starten af det nye år.

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard