Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             18. december 2008

J nr.              


Energipolitisk Udvalg har i brev af 19. november 2008 stillet mig følgende spørgsmål 19 alm. del, stillet efter ønske fra Margrethe Vestager, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål:

 

”Det er for spørgeren oplyst, at det ikke er muligt at få typegodkendt private husstandsmøller i Danmark. Hvis det har sin rigtighed, finder ministeren det da rimeligt og i modsat fald, hvad vil ministeren gøre for at ændre forholdet?

 

 

Svar:

 

Efter den gældende bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling, vedligeholdelse og service af vindmøller skal vindmøller typegodkendes af en certificerende virksomhed.

 

Energistyrelsens Vindmøllesekretariatet på Risø/DTU har oplyst, at det ikke er umuligt men vanskeligt at få typegodkendt små møller på grund af den store interesse, der p.t. er for at få typegodkendt små vindmøller.  Derfor er Energistyrelsen i samarbejde med Vindmøllegodkendelsessekretariatet i gang med at undersøge mulighederne for at forenkle kravene for teknisk godkendelse (certificering) af små vindmøller.

 

Energistyrelsen forventer, at en forenklet godkendelsesordning for helt små møller kan sættes i kraft i begyndelsen af næste år.

 

Jeg henviser til min besvarelse af spørgsmål 14 og 18 alm. del.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard