Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             18. december 2008

J nr.              


Energipolitisk Udvalg har i brev af 19. november 2008 stillet mig følgende spørgsmål 18 alm. del, stillet efter ønske fra Margrethe Vestager, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes redegøre for processen for typegodkendelse af private husstandsmøller, jf. bl.a. lov nr. 503 af 17. juni 2008, herunder

-          hvem der forestÃ¥r godkendelsen,

-           hvor mange møller, der er godkendt og

-           sagsbehandlingstiden for godkendelse af private husstandsmøller?”

 

Svar:

 

For så vidt angår processen for typegodkendelse af private husstandsmøller, herunder hvem, der forestår godkendelsen, kan jeg henvise til min besvarelse af spørgsmål 14 alm. del.

 

Med hensyn til de øvrige spørgsmål har Energistyrelsens Godkendelsessekretariat for Vindmøller på Risø/DTU oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Der er hidtil givet forsøgsgodkendelse til to mindre vindmølletyper med henblik på fremskaffelse af dokumentation til den endelige typegodkendelse.

 

Godkendelsessekretariatet har derfor ikke på nuværende tidspunkt tilstrækkeligt materiale til at kunne oplyse, hvad sagsbehandlingstiden er for godkendelse af private husstandsmøller. Sagsbehandlingstiden afhænger dog af, hvorvidt den eksisterende dokumentation udgør et tilstrækkeligt grundlag for godkendelsen eller om det er nødvendigt at indhente yderligere dokumentationsmateriale. Såfremt alle nødvendige forhold er belyst, bør godkendelsen kunne gives hurtigt, men hvis det som led i godkendelsen er nødvendigt at gennemføre driftsafprøvninger mv., vil en godkendelse kunne tage mere end et halvt år.”

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard