Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
EPU Alm.del
Offentligt
717635_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
27. august 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 19. august 2009 stillet mig følgende spørgsmål 134 alm. del, som jeghermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 134:

" Ministeren bedes kommentere artiklen i Ingeniørens netudgave den 14. august 2009: "Norden flyderover med grøn strøm"."

Svar:

Den 14. august 2009 bragte Ingeniøren artiklen ”Norden flyder over med grøn strøm” både i netudgavenog på forsiden af papirudgaven. Desuden blev sagen uddybet i artiklen ”Det blæser i vinden, hvor grønstrøm skal bruges” inde i bladet. Begge artikler beskriver udfordringen med at sikre et stabilt og effektivtelsystem med markant stigende mængder vindkraft.Udfordringen ved at integrere stigende mængder vindkraft er velkendt. Energinet.dk, der er ansvarligefor stabiliteten af den danske elforsyning, arbejder løbende med denne udfordring. Energinet.dk udgavsåledes i marts 2009 rapporten ”Effektiv anvendelse af vindkraftbaseret el i Danmark”, hvori det muligesamspil mellem vindkraft, varmepumper og elbiler analyseres. Desuden har EA Energianalyse i foråretudarbejdet en uafhængig analyse ”Bedre integration af vind” for Energistyrelsen og Skatteministeriet.Her diskuteres ligeledes en række muligheder for at udnytte vindkraften optimalt. I regeringen er vi vedat drøfte initiativer til opfølgning på den uafhængige analyse.I det nordiske energipolitiske samarbejde har vi sat fokus på udfordringen med at indpasse øgedemængder grøn strøm i dialog med aktørerne på det nordiske elmarked.Jeg er således enig med Ingeniøren i, at vi står over for en stor udfordring. Det er en udfordring, vi lø-bende arbejder med, og som jeg er overbevist om, at vi kan løse.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk