Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
EPU Alm.del
Offentligt
714593_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
19. august 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 17. juli 2009 stillet mig følgende spørgsmål 131 alm. del, som jeghermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 131:

"Ministeren bedes kommentere henvendelse af 5. juli 2009 fra Vivien Wennerstrøm og Palle BuusJensen, Stenløse vedr. skift fra elvarme til fjernvarme, jf. EPU alm. del - bilag 355."

Svar:

Jeg er fuldt opmærksom på den problemstilling, der vedrører E.ONs varmepriser. Det er vigtigt for migat sikre, at forbrugerne ikke betaler unødvendige omkostninger, og at varmepriserne er gennemskuelige.Energitilsynet tilkendegav den 22. juni i år, at E.ON havde opkrævet for meget for varmen og at forbru-gerne skal have penge tilbage. Energitilsynet forhandler nu med E.ON om, hvad varmeprisen konkretskal være, og hvordan den skal sættes ned. Der er ikke nogen tidsfrist for, hvornår parterne skal haveopnået enighed og dermed træffe en endelig afgørelse. Hvis parterne ikke kan opnå enighed, kan Ener-gitilsynet pålægge E.ON en endelig afgørelse i sagen. Da Energitilsynet er en uafhængig myndighed, harjeg ikke mulighed for at kommentere forhandlingsforløbet.Energitilsynets formand har i et brev af 23. juni i år gjort mig opmærksom på, at tilsynet ikke har mulig-hed for at kontrollere alle de priser, som E.ON opkræver. Det skyldes, at fjernvarmeselskabet køberydelser hos moderselskabet, som Energitilsynet ikke har mulighed for at kontrollere. Hvis det er nød-vendigt med en lovændring, er jeg klar til at give Energitilsynet de nødvendige redskaber for at kunnesikre forbrugerne rimelige priser. Energistyrelsen er derfor gået i dialog med Energitilsynetom en mulig ændring af varmeforsyningsloven, således at tilsynet kan få fuld og tilstrækkelig adgang tilat kontrollere de relevante priser.Energitilsynets udmelding viser at varmeforsyningsloven virker efter hensigten og beskytter forbruger-ne.Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk