Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
EPU Alm.del
Offentligt
709383_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
27. juli 20091003-0216
Energipolitisk Udvalg har i brev af 9. juli 2009 stillet mig følgende spørgsmål 129 alm. del efter ønskefra Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 129:

"I forlængelse af spørgsmål 128 bedes ministeren redegøre for, om ministeren vil overveje at ændrefjernvarmeloven, således at det bliver muligt at dispensere for forsyningsvirksomhedernes mindstekravfor rentabilitet, når der er udbredt borgerinteresse for at blive tilsluttet fjernvarmenettet?"

Svar:

Varmeforsyningslovens formål er at fremme den mest samfundsøkonomiske og miljøvenlige anvendelseaf energi til opvarmning og forsyning med varmt vand samt at formindske energiforsyningens afhæn-gighed af olie. Det synes jeg er et godt formål, som vi ikke skal ændre på, da det jo også beskytter bor-gerne mod at skulle betale dyrt for ikke rentable investeringer.Hvis ikke et projekt opfylder dette formål, vil det normalt skyldes, at projektet hverken samfundsøko-nomisk eller miljømæssigt er fornuftigt.I særlige tilfælde, fx ved projekter med et mere langsigtet forsknings- og udviklingsperspektiv, der må-ske ikke på nuværende tidspunkt udviser en god samfundsøkonomi, men på længere sigt må forventesat kunne bidrage til opfyldelse af varmeforsyningslovens formål, kan kommunen allerede i dag ansøgeEnergistyrelsen om dispensation for kravet om god samfundsøkonomi.Jeg mener derfor ikke, at denne sag giver anledning til at ændre varmeforsyningsreguleringen.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk