Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
EPU Alm.del
Offentligt
703233_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
29. juni 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 4. juni 2009 stillet mig følgende spørgsmål 119 alm. del, er stillet ef-ter ønske fra Morten Messerschmidt (DF), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 119:

" Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 25. april 2009 fra Grundejerforeningen Asgård, jf.EPU alm. del - bilag 322."

Svar:

Flere forbrugere har klaget til Energitilsynet over E.ONs stigende varmepriser og størrelsen af de fastetariffer. Energitilsynet kom med en tilkendegivelse herom den 22. juni i år.Energitilsynet tilkendegiver, at E.ON har opkrævet for meget for varmen, og at den for meget opkrævedebetaling skal tilbageføres til forbrugerne. Det skyldes bl.a., at E.ON afvikler en gammel gæld fra værker-nes tidligere ejer (NESA) over varmeprisen, hvilket ikke er lovligt. Endvidere stiger varmeprisen for hur-tigt nogle steder, og ifølge Energitilsynet er prisfastsættelsen uigennemskuelig og urimelig.Energitilsynet har således imødekommet de kommentarer, som Grundejerforeningen Asgård har frem-sat i dens henvendelse.Tilkendegivelsen er nu forelagt E.ON. Såfremt E.ON er enig i tilkendegivelsen, træffes den endelige af-gørelse med det samme. Hvis E.ON ikke er enig i tilkendegivelsens vurdering eller dens præmisser, vilEnergitilsynet indgå i en forhandling med E.ON herom. Der er ikke nogen tidsfrist for, hvornår parterneskal have opnået enighed og dermed træffe en endelig afgørelse. Hvis parterne ikke kan opnå enighed,kan Energitilsynet pålægge E.ON en endelig afgørelse i sagen.Der er som nævnt ikke truffet en endelig afgørelse endnu, men skulle der vise sig at være behov foreventuelle initiativer, herunder præciseringer i varmeforsyningsloven, er jeg indstillet på det.Med venlig hilsenConnie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk