Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
EPU Alm.del
Offentligt
695513_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
4. juni 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 28. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål 114 alm. del, er stillet ef-ter ønske fra Trine Mach (SF), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 114:

”Der lægges i artikel 3 op til, at man kan benytte målt energiforbrug frem for beregnet energiforbrug.Støtter regeringen det - og hvis ikke, hvorfor?”

Svar:

Bygningsdirektivets artikel 3, foreskriver, at bygningers energimæssige ydeevne blandt andre forholdskal vurderes på baggrund af enten det beregnedeellerdet aktuelle energiforbrug. Der er således valg-frihed her. Kommissionens foreliggende forslag til en omarbejdning af direktivet ændrer ikke på dette.Energimærkningen vedrører alene bygningens energimæssige tilstand og omfatter ikke beboernes ellerbrugernes adfærd. Derfor udarbejdes energimærkningen på baggrund af beregnet forbrug. Det beregne-de energiforbrug gør det muligt at sammenligne bygninger uden hensyntagen til beboere.Regeringen vurderer derfor, at det er mest hensigtsmæssigt at fastholde anvendelsen af beregnet energi-forbrug i forbindelse med udarbejdelsen af energimærker.Regeringen har dog også som led i strategien for reduktionen af energiforbruget i bygninger lanceret enrække initiativer, der skal synliggøre det faktiske energiforbrug i bygninger, der er taget i anvendelse.Således vil lov om bygnings- og boligregistering (BBR- loven) blive ændret, så den giver hjemmel til atindsamle de oplysninger om energiforbruget, der ligger hos fjernvarme-, gas- og el-selskaberne. Det vilgive offentlige myndigheder, forsyningsselskaber samt private parter et bedre overblik over faktiskenergiforbrug og besparelsesmuligheder.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk