Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
EPU Alm.del
Offentligt
695505_0001.png
695505_0002.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
4. juni 2009
Energipolitisk Udvalg har i brev af 28. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål 113 alm. del, er stillet ef-ter ønske fra Trine Mach (SF), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 113:

”Den nuværende "25 pct. bestemmelse" ved større renoveringer har vist sig ikke at fungere. Hvad gårregeringen efter - at få den helt fjernet eller noget andet?”

Svar:

Økonomi- og Erhvervsministeriet har fremsendt følgende svar på spørgsmålet: ”Det fremgår af artikel 5i direktiv 2002/91 om bygningers energimæssige ydeevne, at krav til eksisterende bygninger enten kanstilles til de rentable arbejder i bygningen som helhed eller som krav til de komponenter eller systemer,der forbedres for at reducere bygningens energiforbrug.Dette direktiv er pt. implementeret i bygningsreglementet således, at der ved arbejder, der overstiger 25pct. af klimaskærmen eller 25 pct. af ejendomsværdien, skal udføres alle rentable arbejder i bygningensom helhed.Det fremgår af regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger, initiativ nr. 9, at detskal sikres, at der ved udskiftning, ombygning og vedligeholdelse vælges energimæssigt tidssvarendeløsninger. Dette initiativ kræver ændring af byggeloven.Gennemføres denne lovændring, udvides bygningsreglementets bestemmelser således, at der også vedmindre udskiftninger, ombygninger og vedligeholdelse stilles krav om, at arbejdet skal opfylde de kravtil komponenter, som er fastlagt i bygningsreglementet.Kravet til opfyldelse af bygningsreglementets konkrete krav til klimaskærm og installationer, kommersåledes til at gælde uanset det konkrete arbejdes størrelse.”Det eksisterende bygningsdirektivs krav retter sig mod renoveringer af bygninger over 1.000 m2. IKommissionens aktuelle forslag til en omarbejdning af direktivet foreslås, at 1.000 m2grænsen ophæ-ves, således at alle større renoveringer fremover undergives krav til den energimæssige ydeevne, uansetden aktuelle bygnings størrelse. Danmark støtter denne udvidelse, da forslaget ikke ændrer på adgangentil at opfylde på komponentniveau.
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København K
Tlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk
Med venlig hilsen
Side 2/2
Connie Hedegaard