Det Energipolitiske Udvalg 2008-09
EPU Alm.del
Offentligt
690191_0001.png
Det Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Det Energipolitiske Udvalg har i brev af 13. maj 2009 stillet mig følgende spørgsmål104 alm. del, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Tri-ne Mach (SF)Spørgsmål 104:Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af S 2075 oplyse, om emissionen afdrivhusgasser (CO2-ækv.) fra produktionen af 1 kg kød fra henholdsvis kvæg, svin ogfjerkræ? Hvis ministeren ikke er i besiddelse af tal fra den danskefødevareproduktion, er spørgeren tilfreds med tal fra andre lande, hvis ministerenanser tallene for at være dækkende for produktionen i Danmark.Svar:Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i december 2008 offentliggjort etfaktaark vedrørende fødevarernes klimaaftryk. Her gives en vurdering af hvor stor endrivhusgasemission, der er forbundet med produktionen af diverse fødevarer i Dan-mark.Klimaaftrykket for produktionen af 1 kg kød fra henholdsvis kvæg, svin og fjerkræ erifølge dette faktaark:Kylling, hel fersk = 3,1 kg CO2-ækv. pr. kg produktKylling, hel frossen = 3,7 kg CO2-ækv. pr. kg produktSvinekød, kg slagtekrop = 3,6 kg CO2-ækv. pr. kg produktOksekød, kg slagtekrop, tyrekalve = 12,6 kg CO2-ækv. pr. kg produktOksekød, kg slagtekrop, ammekvæg = 25,6 kg CO2-ækv. pr. kg produktFaktaarket kan rekvireres på:http://www.fvm.dk/F%C3%B8devarernes_klimaaftryk.aspx?ID=36641
Strategisk Analyse25. maj 2009
/ ADMOH
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard