Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             28. oktober 2008

J nr.              


Energipolitisk Udvalg har i brev af 14. oktober 2008 stillet mig følgende spørgsmål 1 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål: 1

 

"Vil ministeren oplyse, hvad årsagen er til, at Frederikshavn Kommune ikke blev udpeget som energiby i denne omgang?"

Svar:

 

I alt 13 kommuner ansøgte om at blive udnævnt til en af de tre første Energibyer. Kvaliteten af alle ansøgningerne var meget høj, og samtlige ansøgninger opfyldte de absolutte kriterier, en kommune skulle opfylde for at komme i betragtning. Det var derfor vanskeligt at udvælge de tre Energibyer blandt ansøgningerne.

En komité bestående af Lykke Friis, Københavns Universitet, Susanne Herfelt, Danmarks Naturfredningsforening og Peder Baltzer, Realdania Arealudvikling, har bedømt ansøgningerne. Bedømmelseskomitéen foretog en helhedsvurdering af ansøgningerne og valgte på den baggrund de tre kommuner ud, som efter komitéens opfattelse burde udnævnes til Energibyer. Jeg er helt enig i komitéens valg af Kolding, København og Skive som 1. rundes Energibyer.  

Bedømmelsen af ansøgningerne er baseret på en helhedsvurdering. Det er derfor ikke muligt at pege på enkeltfaktorer, der bevirkede, at netop disse tre kommuner blev udnævnt til Energibyer, ligesom det heller ikke er muligt at angive en eller flere årsager til, at Frederikshavn Kommune ikke blev udpeget til Energiby i denne omgang. 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard