Boligudvalget 2008-09
BOU Alm.del
Offentligt
666304_0001.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 22
2. april 2009Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 6. marts 2009følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 75(BOU Alm. del), stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).
1060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
MBE/ J.nr. 2008-7467
Spørgsmål nr. 75:”Hvad synes ministeren om, at formanden for Kommunernes LandsforeningsTeknik og miljøudvalg, Jens Stenbæk fra Partiet Venstre, ifølge JyllandsPosten erkender, at op mod hver anden kommune får problemer med at leveop til plejeboliggarantien? Der henvises til artiklen ”Byggeri til ældre gået istå”, fra Jyllands Posten 1. november 2008”
Svar:Jens Stenbæk, KL, udtalte i artiklen fra november 2008, at kommunernestilbagemeldinger til KL på det tidspunkt viste, at kommunerne havde haftsvært ved at komme i gang med byggeriet. På den baggrund vurderedeJens Stenbæk, at kommunerne ville få problemer med at leve op til plejebo-liggarantien. I artiklen blev jeg selv citeret for, at kommunernes påståedeproblemer med at leve op til garantien kom bag på mig. Det skyldtes, atkommunerne havde haft god tid til at planlægge, hvordan de vil overholdeplejeboliggarantien, at kommunerne var blevet økonomisk kompenseretherfor, og at regeringen havde iværksat flere initiativer, som gav kommuner-ne gode rammer for at kunne leve op til garantien.Jeg synes, at det er beklageligt, at KL umiddelbart før plejeboliggarantiensikrafttræden med den nævnte udmelding skabte tvivl om, hvorvidt kommu-nerne ville leve op til lovgivningens krav og de aftaler, der på et langt tidlige-re tidspunkt blev indgået mellem regeringen og KL. Det er fortsat min for-ventning, at kommunerne vil leve op til plejeboliggarantien.Jeg henviser i øvrigt til mine svar på Boligudvalgets spørgsmål 69-72 (BOUalm. del).
Karen Jespersen/ Mikael Lynnerup Kristensen