Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

GKJ/ J.nr. 2008-7467

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 18. marts 2009

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 23. februar følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 60 (BOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 60:

 

” Idet der henvises til samråd I afholdt i Boligudvalget den 18. februar 2009 bedes ministeren oplyse, hvilke foranstaltninger man har iværksat i Mjølnerparken mht. overvågning for at forebygge kriminalitet. Det ønskes desuden oplyst, hvordan det er blevet til, og om det har krævet en godkendelse.”

 

 

Svar:

 

Til brug for besvarelsen af ovenstående spørgsmål har jeg via Københavns Kommune modtaget vedlagte brev fra Lejerbo af 4. marts 2009.

 

Af brevet fremgår blandt andet, at der ultimo 2004 blev opsat 110 kameraer i kældrene i Mjølnerparken. I juli 2005 blev der opsat yderligere 129 kameraer i trappeopgange og elevatorer. Endelig er der etableret kameraer i tilknytning til boligafdelingens containergård. Der er opsat tydelig skiltning om, at der opsat tv-overvågning.   

 

Lejerbo oplyser, at der i forbindelse med opsætning af kameraer er etableret et nøglesystem, således at adgang til kældre, opgange og elevatorer kræver brug af elektronisk brik, som identificerer tilknytning til de enkelte lejemål. Hvert lejemål er ansvarlig for de udleverede brikker og dermed husstandens og evt. gæsters adfærd. 

 

Endvidere oplyser Lejerbo, at tv-overvågningen er etableret i henhold til lov om tv-overvågning, samt at den etablerede tv-overvågning ikke kræver særskilt tilladelse, når der ikke overvåges områder med almindelig færdsel.

 

Jeg kan oplyse, at lov om tv-overvågning henhører under Justitsministeriets ressortområde, og at en overtrædelse af disse regler i givet fald vil være et anliggende for politiet.

 

Karen Jespersen

 

/ Mikael L. Kristensen

 

 

 

Bilag vedlagt: Brev fra Lejerbo af 4. marts 2009.