Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

NH/ J.nr. 2008-9194

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 18. december 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 11. december 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 23 (BOU Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 23:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 26. november 2008 fra Michael G. Nielsen vedrørende lejeloven og magtmisbrug, jf. BOU alm. del – bilag 29.”

 

Svar:

I brevet ønsker lejeren taget stilling til, om lejelovens § 48 giver lejeren en tilstrækkelig beskyttelse mod at betale en for høj leje i forbindelse med udlejerens krav om lejeforhøjelse efter lejelovens § 47.

 

Lejeren bor i en småejendom, der er omfattet af reglerne i boligreguleringslovens kapitel IV A. Reguleringen af lejen i lejemålet er derfor omfattet af bestemmelserne i lejelovens kapitel VIII, herunder bestemmelsen i § 48.

 

Lejeren har henvendt sig direkte til mig vedrørende samme problemstilling. I svaret har jeg blandt andet anført, at det fremgår af § 48, stk. 4, at udlejeren højst kan kræve en lejeforhøjelse på 15 kr. pr. m², indtil huslejenævnet har truffet afgørelse.

 

Denne bestemmelse regulerer således, hvor stor en lejeforhøjelse udlejeren kan kræve fra det tidspunkt, hvor lejeforhøjelsen er varslet til ikrafttræden, og indtil huslejenævnet har truffet afgørelse, når lejeren har gjort indsigelse mod lejeforhøjelsen, men udlejeren vil fastholde sit krav på forhøjelse af lejen.

 

Jeg vedlægger til Boligudvalgets orientering mit svar til lejeren.

 

 

 

Karen Jespersen

 

 

/ Kirsten á Rogvi