Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

CME/ J.nr. 2008-9431

Folketingets Boligudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 4. december 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 20. november 2008, stillet af Thomas Jensen (S), følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 11 (BOU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 11:

 

”Hvornår vil ministeren igangsætte det lovede udredningsarbejde om de fysiske rammers betydning for børns og ansattes sygefravær i de danske daginstitutioner?”

 

 

Svar:

Indledningsvis kan jeg oplyse, at jeg ikke er vidende om, at der er lovet et udredningsarbejde om de fysiske rammers betydning for børns og ansattes sygefravær i de danske daginstitutioner.

 

Jeg kan dog oplyse, at der i medfør af aftale om kommunernes økonomi for 2009 er påbegyndt et udredningsarbejde ” med henblik på at komme med forslag til, hvordan kvalitetsfonden bedst kan understøtte en målsætning om mere tidssvarende og bedre fysiske rammer i daginstitutioner […]”.

 

Det fremgår af kommissoriet for udredningsarbejdet, at det på dagtilbudsområdet bl.a. kan være ”fysiske rammer, som understøtter arbejdet med sprogudvikling, motorik og udvikling af sociale kompetencer i bl.a. de pædagogiske læreplaner”.

 

Udredningsarbejdet skal bl.a. identificere forslag til tidssvarende funktionaliteter, der skal prioriteres i et tidssvarende byggeri, i forhold til børneområdet, folkeskoleområdet og tilknyttede idrætsfaciliteter, der anvendes i undervisningen. Prioriteringen skal bl.a. foretages under hensyn til det nuværende lovgrundlag, fx formålsbeskrivelsen i dagtilbudsloven.

 

Det er hensigten, at der i udredningsarbejdets ovennævnte identifikation af forslag til tidssvarende funktionaliteter, skal indgå forslag, der understøtter børns trivsel, herunder sundhed, idet sidstnævnte indgår som et væsentligt aspekt i relation til børns trivsel.

 

Det overvejes, om der er behov for yderligere initiativer i relation til sygdomsforebyggelse i dagtilbud.  

 

Karen Jespersen

 

/ Nina Eg Hansen