Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 17. december 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 87 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (SF).

 

Spørgsmål nr. 87:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere af 10. december 2008, jf. AMU – alm. del – bilag 63, med særligt henblik på, at arbejdsgiverorganisationen betegner Arbejdstilsynets ulykkesstatistik som ”… ganske uanvendelig til et forebyggelsesarbejde” selv om ministeren selv har skrevet til samme arbejdsgiverforening, at statistikkerne i høj grad kan bruges som prioriteringsredskab i forebyggelsesarbejdet. I forlængelse heraf bedes ministeren oplyse, hvad han konkret vil gøre for at imødekomme Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgiveres meget konstruktive ønske om bedre statistikmateriale, der kan bruges til at forebygge farlige arbejdsulykker inden for landbruget og det øvrige grønne område?”

 

Endeligt svar:

Henvendelsen af 10. december 2008 fra Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere til udvalget var tillige stilet direkte til mig, og jeg har derfor sendt et svar til arbejdsgiverforeningen.

 

Til udvalgets orientering vedlægges mit brev til Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere af 22. december 2008.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen