Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 12. december 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 86 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Adelskov (S).

 

 

Spørgsmål nr. 86:

”Hvordan vil ministeren sikre, at der ikke sker summarisk sagsbehandling i sygdomstruede borgeres sager i kommunernes jobcentre, og hos de private aktører jobcentrene benytter, når regeringens plan om sygefravær skal udmøntes?”

 

 

Endeligt svar:

Jeg har ikke grundlag for at tro, at der vil ske en summarisk sagsbehandling i kommunerne i forhold til sygdomstruede borgere. Kommunerne skal også på dette område overholde gældende regler, herunder offentlighedsloven, forvaltningsloven og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. Dette gælder også for de private aktører, der udfører opgaver for kommunerne.

 

I forbindelse med ny lovgivning – og således også vedrørende sygefravær - orienteres kommunerne om de nye regler, når reglerne er blevet vedtaget.

 

For at bidrage yderligere til en god administration, udarbejder Beskæftigelsesministeriet i 2009 en guide til jobcentrene om, hvordan de bedst kan håndtere sygefravær. Guiden skal både formidle viden om sygefravær og årsager til det samt videregive positive erfaringer med at håndtere sygefravær.

 

For så vidt angår sagsbehandlingen hos de private aktører skal jeg i øvrigt henvise til besvarelsen af spørgsmål 85.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen