Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 12. december 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 85 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Adelskov (S).

 

 

Spørgsmål nr. 85:

”Ministeren bedes oplyse, hvilken garanti for at kunne kontrollere sagsbehandling og tilvejebringelse af beslutningsgrundlag i sin egen sag sygdomstruede borgere vil have fremover, når kommunernes jobcentre overlader større grad af sagsbehandling til private aktører og dermed trækker væsentlige elementer af sagsbehandlingen uden for offentlighedslovens og forvaltningslovens område?”

 

 

Endeligt svar:

Andre aktører, der varetager opgaver for kommunen, skal overholde samme regler som kommunen, herunder offentlighedsloven og forvaltningsloven. Der findes allerede i dag i § 43, stk. 2, i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område en bestemmelse, hvorefter andre end offentlige myndigheder er omfattet af offentlighedsloven og forvaltningsloven i forhold til den opgave, der udføres for kommunen. Ansvaret for indsatsen påhviler fortsat kommunen. Kommunen har dermed ansvaret for, at andre aktører overholder lovgivningen.

 

Kommunens pligt med at føre tilsyn med private aktører fremgår af § 16 i lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og finder også anvendelse efter lov om sygedagpenge.

 

Jeg vil dermed gerne slå fast, at indsatsen ikke svækker den lediges retssikkerhed.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen