Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 12. december 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 81 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet af ikke-medlem af udvalget Rasmus Prehn (MFU).

 

 

Spørgsmål nr. 81:

”Hvad får ministeren til at tro, at de kommunale jobcentre i højere grad end hidtil vil være i stand til at løfte opgaverne i forbindelse med den aktive beskæftigelsesindsats”

 

 

Endeligt svar:

Kommunerne har i høj grad været i stand til at løfte opgaverne i den aktive beskæftigelsesindsats. Dette kan bl.a. ses ved, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet med knap 42.000 fuldtidspersoner fra 1.kvt. 2004 til 3.kvt. 2008. Desuden har ”Ny Chance”-indsatsen betydet, at dobbelt så mange langvarige kontanthjælpsmodtagere nu er i stand til at forsørge sig selv som tidligere. Endelig er aktiveringsindsatsen mere end fordoblet og foregår i stigende grad ude på virksomhederne.

 

Det er rigtigt, at færre tilbud afgives til tiden for kontanthjælpsmodtagere end dagpengemodtagere. Det er ikke tilfredsstillende, og jeg har derfor bedt Arbejdsmarkedsstyrelsen om at iværksætte en intensiv opfølgningsindsats netop i forhold til kommunernes rettidighed, hvor forventningen er, at der til foråret 2009 nås et tilfredsstillende niveau.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen