Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 1. december 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 59 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (SF).

 

 

Spørgsmål nr. 59:

”Ministeren bedes oplyse, om jobcentrenes nye muligheder for at lade eksterne aktører indhente oplysninger fra læger, vurdere de sygemeldtes arbejdsevne, udarbejde ressourceprofil og give aktive tilbud indebærer, at der ikke er forbundet nogen form for myndighedsudøvelse hermed, eller er der tale om udlægning af myndighedsopgaver til ekstern aktør?”

 

 

Endeligt svar:

Jobcentrene har i dag gode erfaringer med at bruge anden aktør til at følge op over for og give tilbud til sygemeldte kontanthjælpsmodtagere, men jobcenteret kan ikke bruge anden aktør til en sygedagpengemodtager, der står i samme situation. Det indgår derfor i aftalen, at jobcentrene skal have bedre mulighed for at inddrage særlig eksper­tise fra andre aktører i sygeopfølgningen for at hjælpe den enkelte sygemeldte bedst og hurtigst muligt tilbage til arbejde – fx til at holde opfølgningssamtaler og give aktive tilbud.

 

Der indsættes i lovforslaget en delegationsbestemmelse, hvorefter andre aktører får kompetence til at træffe afgørelse, herunder at udføre myndighedsopgaver. Ansvaret for indsatsen vil fortsat påhvile kommunen. Det bliver samtidig foreslået, at det ikke kan overlades til andre aktører at træffe afgørelse om ydelsen.

 

Delegationsbestemmelsen svarer til den delegationsbestemmelse vedrørende andre aktører, der er gældende i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen