Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09
AMU Alm.del
Offentligt
628324_0001.png
Folketingets ArbejdsmarkedsudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 1. december 2008 stillet følgende spørgsmålnr. 50 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraEigil Andersen (SF).
18. december 2008J.nr. 2008-0006659

Spørgsmål nr. 50:

”Ministeren bedes oplyse, om det er hensigten, at jobcentrene skal kunne givesygedagpengemodtagere ansættelse med løntilskud i henhold til lov om en aktivbeskæftigelsesindsats hos den samme arbejdsgiver, som sygedagpengemodtagerentidligere har haft et ansættelsesforhold hos, men nu er blevet fyret fra på grund afsygdom?”

Endeligt svar:

Jobcentrene har i dag kun mulighed for at sætte en beskæftigelsesrettet indsats igang for syge modtagere af kontanthjælp og starthjælp. Sygedagpengemodtagerekan alene få aktive tilbud som fx vejledning og opkvalificering, hvis deres arbejds-evne er så begrænset, at de er berettiget til revalidering. Det hæmmer kommuner-nes mulighed for at arbejde tidligt og målrettet med at hjælpe alle syge tilbage tilarbejdsmarkedet. Aftalen giver derfor kommunerne mulighed for at give alle sy-gemeldte aktive tilbud.Det foreslås i lovforslaget, der netop er sendt i ekstern høring, at tilbud til sygedag-pengemodtagere om ansættelse med løntilskud kan gives med henblik på oplæringog genoptræning af faglige sociale eller sproglige kompetencer. Det svarer til dengældende bestemmelse for tilbud om ansættelse med løntilskud til dagpengemod-tagere, kontanthjælpsmodtagere, herunder syge kontant- og starthjælpsmodtageresamt revalidender.Hvis sygedagpengemodtageren ikke længere er ansat hos arbejdsgiveren - f.eks.hvis denne er blevet fyret - og ikke ansat andet sted, vil det derfor bero på en kon-kret vurdering, om samme arbejdsgiver vil kunne ansætte sygedagpengemodtage-ren med løntilskud.
Venlig hilsen
Claus Hjort Frederiksen