Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09
AMU Alm.del
Offentligt
712340_0001.png
Folketingets ArbejdsmarkedsudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KTlf. 72 20 50 00E-mail [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 13. juli 2009 stillet følgende spørgsmål nr.354 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraOle Vagn Christensen (S).Sagsnr. 2009-0009201

Spørgsmål nr. 354:

”Ministeren bedes redegøre for, hvem der har ansvaret for fødevaresikkerheden oghygiejneforhold, når arbejdet på et slagteri udføres af kolonnearbejdskraft”

Endeligt svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst, at fødevaresikkerhed og fødevarekontrol er reguleretved en række EU-forordninger. For slagteriers vedkommende er det virksomheds-lederens ansvar, at reglerne om fødevaresikkerhed er opfyldt, uanset ansættelses-formen for de personer, der arbejder på slagteriet. Kontrollen med virksomhedsle-deren foretages af den kompetente myndighed på det sted, hvor slagteriet ligger.Venlig hilsen
Inger Støjberg