Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09
AMU Alm.del
Offentligt
704369_0001.png
704369_0002.png
Folketingets ArbejdsmarkedsudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 16. juni 2009 stillet følgende spørgsmål nr.317 (AMU alm. del), som hermed besvares.
30. juni 2009J.nr. 2009-0007899/09-159-0078

Spørgsmål nr. 317:

”Ministeren bedes redegøre for, hvad mulighederne er for at holde ferie forfleksjobsvisiterede på hhv ledighedsydelse og kontanthjælp, og for mennesker derer i fleksjob.”

Endeligt svar:

Ansatte i fleksjob er stillet på samme måde som andre lønmodtagere i relation tilafholdelse af ferie. En fleksjobansat har derfor samme ret til ferie som de kollegerpå den fleksjobansattes arbejdsplads, som ikke er ansat i fleksjob. Personer i fleks-job, der ikke har optjent fuld ret til 5 ugers ferie, kan endvidere modtage ledigheds-ydelse under ferien.Personer, der er visiteret til et fleksjob, og som modtager ledighedsydelse, bevarersom udgangspunkt denne ydelse under ferie.Retten til ledighedsydelse under ferie gælder for følgende dage og perioder:Hvis retten til ledighedsydelse er opnået eller ansættelsen er sket i perioden 1. majtil og med 31. juli i et ferieår, har den pågældende ret til 15 feriedage med ledig-hedsydelse i det pågældende ferieår og 25 dage med ledighedsydelse i de efterføl-gende ferieår.Hvis retten til ledighedsydelse er opnået eller ansættelsen er sket i perioden den 1.august til og med den 31. december i et ferieår, har pågældende ret til 10 feriedagei det pågældende ferieår og 25 feriedage med ledighedsydelse i de efterfølgende år.Hvis retten til ledighedsydelse er opnået eller ansættelsen er sket i perioden den 1.januar til og med den 30. april i et ferieår, har pågældende ret til 5 feriedage medledighedsydelse i det pågældende ferieår og 25 feriedage med ledighedsydelse i deefterfølgende ferieår.Ovennævnte ferie med ledighedsydelse skal afholdes i ferieåret, der går fra 1. majtil 30. april. Ferie med ledighedsydelse, der ikke er afholdt inden ferieårets udløb,bortfalder.
Der sker endvidere fradrag i antallet af feriedage med ledighedsydelse i et ferieår,hvis den pågældende til brug for samme ferieår har optjent ret til ferie med ferie-godtgørelse eller løn, og den optjente ret til ferie med feriegodtgørelse eller lønsammenlagt med retten til feriedage overstiger 25 feriedage.En person, der er ansat i et fleksjob, skal for at kunne modtage ledighedsydelse un-der ferie, meddele ferie til kommunen inden feriens påbegyndelse. Hvis pågælden-de ikke har meldt ferie til kommunen, er der ikke ret til at modtage ledighedsydelseunder ferien.En person, der er ledig og modtager ledighedsydelse, skal senest dagen før ferienmeddele ferie til kommunen for at kunne modtage ledighedsydelse under ferien.Der kan dog udbetales ledighedsydelse til pågældende under ferien fra og med dendag, hvor pågældende oplyser kommunen om ferien.Jeg kan henvise til reglerne i § 74 e i lov om aktiv socialpolitik.Hvis en person er visiteret til fleksjob og modtager kontanthjælp, har personen ikkeret til ferie med kontanthjælp. Kontanthjælp er det nederste økonomiske sikker-hedsnet og udbetales alene til personer, der søger at udnytte sine arbejdsmulighederm.v.
Venlig hilsen
Inger Støjberg
2