Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 10. marts 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 153 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lone Møller (S).

 

Spørgsmål nr. 153:

”Ministeren bedes oplyse, om det er korrekt forstået, at der i udkast til lov om jobcentre er beskrevet, at jobcentre er en selvstændig enhed – med fælles design og logo for hele landet, som gør, at kommunerne ikke blot kan lægge jobcenteret ind som en afdeling under rådhuset?”

 

Endeligt svar:

Den samlede beskæftigelsesindsats skal som i dag ligge i et jobcenter, så borgere og virksomheder fortsat har én indgang til arbejdsmarkedet.

 

Der sker ingen ændring i jobcentrets status som en del af den kommunale enhedsforvaltning, selv om jobcentret efter loven er tillagt en række myndighedsopgaver. Jobcentret vil forsat være et tjenestested og ikke en selvstændig forvaltningsmyndighed.

 

Der vil også fremover være et krav om, at jobcentrene skal bruge fælles logo og grafisk design m.v., således at jobcenteret over for borgere og virksomheder fremstår som en samlet enhed, og jobcentrene fremstår ens i alle kommunerne.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen