Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 6. marts 2009 stillet følgende spørgsmål nr.147 (AMU alm. del), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 147:

”Kan ministeren bekræfte, at der ikke vil ske ændringer i udmålingen af kontanthjælp til en kontanthjælpsmodtager, der i dag har en formue på 0 kr., hvis vedkommende hæver en SP-pension på 15.000 kr. efter skattereformens regler og i den forbindelse får udbetalt 9.750 kr. efter skat, og kan ministeren bekræfte, at vedkommendes ægtefælle - ligeledes med en aktuel formue på 0 kr. - kan gøre det samme uden ændringer i kontanthjælpen? ”

 

 

Endeligt svar:

Jeg kan bekræfte, at det ikke vil få betydning for en kontanthjælpsmodtagers eller dennes ægtefælles fremtidige hjælp, hvis personen eller dennes ægtefælle vælger at hæve en Særlig Pensionsopsparing (SP).

 

Det er en del af forårspakke 2.0 mellem regeringen og Dansk Folkeparti, at man i perioden fra 1. juni 2009 til 31. december 2009 ekstraordinært vil kunne få udbetalt sin SP-opsparing efter anmodning. Der vil snarest blive fremsat lovforslag herom ved ændring af ATP-loven, der regulerer SP-ordningen.

 

Regeringen og Dansk Folkeparti har med aftalen samtidig sikret, at kontanthjælpsmodtagere og deres ægtefæller vil kunne hæve deres SP-opsparing, uden at de bliver modregnet i deres kontanthjælp.

 

Muligheden for udbetaling af midler i SP-ordningen er ét blandt flere initiativer, som har til formål at skabe vækst og beskæftigelse i den aktuelle økonomiske situation allerede i 2009. Kontanthjælpsmodtagere og deres ægtefæller får på linje med alle andre et incitament til at få udbetalt deres SP-opsparing, sådan at de også kan medvirke til at sætte gang i efterspørgslen i dansk økonomi.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen