Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 17. februar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 139 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).

 

Spørgsmål nr. 139:

”Ministeren bedes oplyse, hvor mange arbejdsulykker med dødelig udgang der på nuværende tidspunkt er registreret for 2008.”

 

Endeligt svar:

Jeg har indhentet en udtalelse fra Arbejdstilsynet, som over for mig har oplyst følgende:

 

”Antallet af anmeldte arbejdsulykker i 2008 er ikke opgjort endnu.

 

Sædvanligvis publiceres årets arbejdsskadestatistik i maj/juni året efter. Den tid, der går fra årsskiftet til offentliggørelse af statistikken, anvendes blandt andet til kontrol og kvalitetssikring af data. Kontrol og kvalitetssikring handler fx om at fjerne dubletter (den samme ulykke kan være anmeldt flere gange) og om at fastslå, hvorvidt der er tale om en arbejdsulykke i arbejdsmiljølovens forstand. Det kan eksempelvis være usikkert, hvorvidt en trafikulykke er sket i som et led i arbejdet – og dermed kan betragtes som en arbejdsulykke.

 

Fra og med i år vil Arbejdstilsynet omkring udgangen af marts offentliggøre en foreløbig opgørelse for det foregående år over antallet af anmeldte arbejdsulykker, der har medført døden. Den endelige arbejdsskadestatistik, som udover de endelige dødstal indeholder tal for alvorlige ulykker og øvrige ulykker, forventes offentliggjort inden sommerferien.”

 

Jeg kan henholde mig til Arbejdstilsynets oplysninger. Jeg vil oversende den foreløbige opgørelse over antallet af anmeldte dødsulykker i 2008 til udvalget, når den foreligger.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen