Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 23. januar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 108 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).

 

 

Spørgsmål nr.  108:

” Ministeren bedes kommentere artiklen "Sag om fup-udstationering trukket 4 år", jf. http://www.eufagligt.dk/artikel_print/707/ , med særlig henblik på de direkte spørgsmål, der rejses i artiklens sidste afsnit ”

 

Endeligt svar:

Bo Rosschou, formand for Malernes Fagforening i Storkøbenhavn spørger i artiklen, hvorfor jeg ikke fremmede sagen, og om det var fordi, man slet ikke ønskede en klokkeklar linje mod fup-udstationering. 

 

Det sidste er jo groft insinuerende, og jeg skal undlade at svare på samme niveau.

 

Jeg skal for det første understrege, at jeg ikke har kompetence til at blande mig i anklagemyndighedens og domstolenes arbejde. For det andet vedlægger jeg en redegørelse fra Rigsadvokaten med bilag, der udmærket beskriver sagen, herunder baggrunden for behandlingstiden. Notatet blev i januar 2007 drøftet med Rigsadvokaten på møder i forligskredsen vedr. østaftalen og i følgegruppen vedr. omgåelse af østaftalen, hvorved arbejdsmarkedets parter blev orienteret om problemstillingen.   

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen