Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 15. januar 2009 stillet følgende spørgsmål nr. 106 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Adelskov (S).

 

 

Spørgsmål nr. 106:

”Har ministeren overvejelser om at give medlemmerne af a-kasserne mulighed for at bevare medlemskabet, efter de har nået folkepensionsalderen, og give dem mulighed for at få udbetalt arbejdsløshedsdagpenge i op til 26 uger i lighed med regeringens forslag om ændring af sygedagpengeloven, hvor det foreslås at give denne aldersgruppe mulighed for at få udbetalt sygedagpenge i op til 26 uger?”

 

 

Endeligt svar:

Forligspartierne (V, K, DF, RV, LA) bag aftalen om nedbringelse af sygefravær har aftalt, at erhvervsaktive personer på 65 år og derover (folkepensionsalderen pt.) fremover som udgangspunkt vil kunne få sygedagpenge i op til 26 uger. Arbejdsgivere, der udbetaler løn under sygdom til denne personkreds, vil også være berettiget til refusion i den udvidede periode. Varighedsbegrænsningen udvides således fra de i dag gældende 13 uger til 26 uger.

 

Det har ikke været overvejet at ændre på aldersgrænsen for medlemskab af en a-kasse.

 

Jeg skal i øvrigt bemærke, at den gældende aldersgrænse (pt. 65 år) blev indføjet i loven i forbindelse med velfærdsaftalen fra juni 2006, indgået mellem V, K, S, DF og RV.

 

 

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen