PRESSEMEDDELELSE

 

 

 

København, den 16. januar 2009

 

Akademisk Rejsebureau blogger om politik

 

 

Da Simon Spies lavede sine første rejser til Mallorca, var han selv med i bussen ned gennem Tyskland og på færgen over til Palma. Han var den sidste til at forlade baren om aftenen og den første til at møde morgenfrisk op dagen efter. Dengang handlede det vist mest om at underholde. Der måtte ikke tales politik eller berøres nogen form for kontroversielle emner. Det gjaldt om at ignorere, at man befandt sig i et fascistisk diktatur. Den rejsende skulle hjælpes over alle besværligheder og skærmes af for de lokales virkelighed. Jo mindre man så til, hvordan tingene faktisk foregik, jo bedre. Omvendt skulle man helst ikke ligefrem hylde styret eller erkende at man understøttede det.

 

Med speciale i verdens pariastater som Rusland, Iran, Israel, Nordkorea og Usbekistan vil vi gerne starte en debat om vores forhold til ikke-demokratiske stater.

Læs og kommentér det første blog-indlæg, hvor Jon Kyst og Thomas Køhler opfordrer NATO til at indlemme Rusland og særligt Anders Fogh til at tage forslaget med i sit forhåbentligt kommende job som NATOs Generalsekretær.

 

Baggrunden for, at vi åbner vores politiske blog er, at vi selvfølgelig også har politiske synspunkter, ligesom en avis, tænketank eller forskningsinstitution. Vores rejsebureau er ikke bare et billetkontor. Vi bryder med idéen om, at man ikke skal tale politik med kunderne og inviterer til debat.

 

Følg med i bloggen på www.akademiskrejsebureau.dk

 

Venlig hilsen

 

Akademisk Rejsebureau