Uddannelsesudvalget 2008-09
UDU Alm.del Bilag 410
Offentligt
718550_0001.png
718550_0002.png
718550_0003.png

Uddannelsesudvalget

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer og stedfortrædere1. september 2009

Ny dato for studiebesøg til Lund vedr. den svenske friskolemodel

Efter aftale med udvalgets formand er studieturen blevet udskudt til efter nyt-år. Ny dato for besøget er

onsdag den 20. januar 2010.

Studiebesø-get forventes at blive afholdt i tidsrummet ca. kl. 9-16. Besøgets gennemførel-se forudsætter imidlertid et rimeligt stort deltagerantal.Du bedes derfor give en tilbagemelding på vedlagte blanket på, om du forven-ter at deltage i studiebesøget. Tilbagemeldingen bedes givet senest onsdagden 9. september.

Baggrund:

Udvalget besluttede i foråret at foretage et studiebesøg til Sverige (Lund)mhp. at studere den svenske friskolemodel. Se nærmere herom på alm. del –bilag 140. Udvalget besluttede at stile mod at foretage studiebesøget onsdagden 28. oktober 2009.Udvalgssekretæren drøftet herefter studiebesøget med Undervisningsministe-riet (Skolestyrelsen) og spurgte på den baggrund Kunskapsskolan og Mon-tessoriskolan i Lund, om udvalget kan besøge disse skoler. Det er to forskelli-ge typer friskoler, som samlet formentlig kan give et godt indtryk af de sven-ske friskoler.Skolerne har svaret, at udvalget er meget velkomne til at besøge skolerne,men at skolerne desværre holder efterårsferien den pågældende uge. Skoler-ne mener derfor, at det vil være bedre at finde en anden dato for besøget.Skolerne lægger herunder vægt på, at eleverne får mulighed for at fortælleom, hvorfor de går på en friskole.
1/3
Udvalgsformanden har vurderet, at deltagerantallet risikerer at blive for lavt,hvis studiebesøget sørges gennemført senere i år (november eller decem-ber), og derfor er besøget skudt til efter nytår.Ny dato har herefter bl.a. været drøftet med de 2 friskoler, og den 20. januarpasser skolerne udmærket.
Med venlig hilsen
Jørgen Nielsen,udvalgssekretær
2/3

SVARBLANKET

Uddannelsesudvalget

Studiebesøg til Lund vedr. den svenske friskolemodel

20. januar 2010

Ja, undertegnede ønsker at deltageNej, undertegnede er desværre forhindret i at deltage

Navn (blokbogstaver)

Retur til:

UdvalgssekretariatetAtt.: Signe Draabe Bruunsgaard