Nye uddannelser på vej                                       

 

Går dine interesser i retning af mode og livsstil eller måske udvikling af hjemmesider og medieplatforme, eller er du mere til internationalt salg og markedsføring, har du fra august 2009 mulighed for at uddanne dig inden for en af elleve nye, videregående uddannelser, som netop er blevet godkendt.

 

Når markedet ændrer sig, og nye brancher kommer til, så er det også en naturlig følge, at der bliver skabt et behov for nye kompetencer. Forskellige brancher har råbt op, og nu har undervisningsminister Bertel Haarder godkendt 11 nye, videregående uddannelser, som skal hjælpe til med at opfylde de mange behov.

 

Om godt et halvt år kan du derfor blandt andet læse sportsmanagement, blive professionsbachelor inden for design og business eller lære at arbejde med kunderelationer gennem en uddannelse i eksport og teknologi.

 

”De nye uddannelser er vigtige for brancher i konstant og hastig udvikling. Uddannelsen i webudvikling er uhyre vigtig i et samfund, som i højere grad arbejder digitalt. Det er ligeledes vigtigt, at vi får uddannet nogle folk i international handel og markedsføring, så vi kan blive endnu bedre til at forstå handel og samarbejde på tværs af landegrænserne. Jeg er meget spændt på at se udviklingen de kommende år,” siger Bertel Haarder.

 

De nye uddannelser er primært overbygningsuddannelser. Udover ovenfornævnte kan du blive professionsbachelor i webudvikling, softwareudvikling, international handel og markedsføring, samt læse profilforløb i overlevelsesøkonomi. (Læs om de elleve nye uddannelser i faktaboksen nedenfor).

 

Desuden bliver det fra august 2009 muligt at læse fire eksisterende, videregående uddannelser flere steder i landet end førhen. Det gælder blandt andet uddannelsen til handelsøkonom og diplomuddannelsen i ledelse.

 

De nye uddannelser vil blive udbudt erhvervsakademier og professionshøjskoler landet over. Allerede i december 2008 godkendte undervisningsministeren ti nye, videregående uddannelser, som du ligeledes kan læse fra august 2009

 

For yderligere oplysninger kontakt: Kontorchef Peder Michael Sørensen 23714540, [email protected]

 

 

De elleve nye, videregående uddannelser

 

Overbygningsuddannelse som professionsbachelor i webudvikling

 

Varighed: Halvandet år (90 ECTS-point).

Ansøger: Århus Købmandsskole.

Formål/erhvervssigte: At uddanne dimittender som umiddelbart efter endt uddannelse kan indgå i design og konstruktion af webapplikationer af alle størrelser. Uddannelsen sigter mod ansættelse i interne udviklingsafdelinger i virksomheder af alle størrelser eller i større konsulent- eller softwarefirmaer inden for webområdet. Professionsbacheloruddannelsen i webudvikling er en uddannelse, der sigter på at kvalificere dimittenden til udviklingsarbejde i et samfund, hvor hastig udvikling af både samfundets generelle digitaliseringsbehov og branchens/mediernes metoder er et vilkår.

 

Diplomuddannelse i webudvikling

 

Varighed: Vil typisk være tilrettelagt som deltidsundervisning over to år (60 ECTS-point).

Ansøger: Århus Købmandsskole.

Formål/erhvervssigte: Det samme som overbygningsuddannelsen som professionsbachelor i webudvikling.

 

Overbygningsuddannelse som professionsbachelor i softwareudvikling

 

Varighed: Halvandet år (90 ECTS-point).

Ansøger: Århus Købmandsskole.

Formål/erhvervssigte: At give den uddannede kompetencer til at deltage i udvikling af backend i store datatunge distribuerede it-systemer ved anvendelse af udbredte metoder og teknologier

 

Diplomuddannelse i softwareudvikling

 

Varighed: Vil typisk være tilrettelagt som deltidsundervisning over to år (60 ECTS-point).

Ansøger: Århus Købmandsskole.

Formål/erhvervssigte: Det samme som overbygningsuddannelsen som professionsbachelor i softwareudvikling.

 

Overbygningsuddannelse som professionsbachelor i international handel og markedsføring

 

Varighed: Halvandet år (90 ECTS-point).

Ansøger: Handelsskolen, København Nord.

Formål/erhvervssigte: at give den studerende viden om og forståelse af praksis, anvendt teori og metode inden for internationalt orienteret salg og markedsføring. Uddannelsen henvender sig til et bredt spektrum af jobprofiler i danske og internationale virksomheder. Fx jobprofiler som knytter sig til virksomhedens samlede markedsindsats med vægt på kunderelationer og direkte salg.

 

Diplomuddannelse i international handel og markedsføring

 

Varighed: typisk være tilrettelagt som deltidsundervisning over to år (60 ECTS-point).

Ansøger: Handelsskolen, København Nord.

Formål/erhvervssigte: Det samme som overbygningsuddannelsen som professionsbachelor i international handel og markedsføring

 

.

 

Professionsbacheloruddannelse i eksport og teknologi

 

Varighed: Tre et andet år (210 ECTS-point).

Ansøger: Tietgenskolen.

Formål/erhvervssigte: at uddanne dimittender, der kan indgå i virksomhedens strategiske udvikling af kundegrundlag og kunderelationer gennem teknisk service, rådgivning og salg. Dimittenden skal således – på et teoretisk og metodisk grundlag – kunne udarbejde og implementere salgs,- service- og markedsføringsplaner på et globalt marked.

 

Overbygningsuddannelse som professionsbachelor inden for design og business

 

Varighed: Halvandet år (90 ECTS-point).

Ansøger: TEKO.

Formål/erhvervssigte: et kvalificere dimittenden til på et teoretisk og metodisk grundlag selvstændigt at kunne tilrettelægge, lede og udføre komplekse processer, der leder frem til innovative og kreative løsningsforslag inden for en given profession. Erhvervssigtet med uddannelsen er at kvalificere til inden for mode- og livsstilsbranchen at kunne arbejde professionelt og ansvarligt med processer og problemstillinger, hvor både design og business indgår selvstændigt, systematisk, analytisk og markedsorienteret med løsningsforslag.

 

Overbygningsuddannelse som professionsbachelor i sportsmanagement

 

Varighed: Halvandet år (90 ECTS-point).

Ansøger: Nordjyllands Erhvervsakademi.

Formål/erhvervssigte: at uddanne professionsbachelorer til sports-, event- og fritidssektoren, som tilegner sig viden om og forståelse for fagområdets praksis, teori og metode.

 

Diplom i sportsmanagement

 

Varighed: Tre år på deltid (60 ECTS)

Ansøger: Nordjyllands Erhvervsakademi

Formål/erhvervssigte: Det samme som overbygningsuddannelse som professionsbachelor i sportsmanagement.

 

Profilforløb i oplevelsesøkonomi

 

Varighed: Et år (60 ECTS-point).

Ansøger: Erhvervsakademiet Minerva.

Formål/erhvervssigte: at kvalificere den uddannede til selvstændigt at kunne varetage opgaver med at analysere, planlægge og gennemføre løsninger, hvor der tænkes og ageres i helheder fra udvikling over produktion til levering af oplevelser for kunden. Den uddannede skal desuden kunne lede og motivere i arbejdet med at udvikle og vedligeholde serviceniveauet i virksomheden samt kunne brande og markedsføre virksomheden eller projektet over for omverdenen.