Alle skoler får inspiration til fællessang

 

Sanghæfter som skifter med årstiderne, små elevoplæg krydret med sang eller lærere på bongotrommer. På mange skoler er fællessang allerede en del af hverdagen. Nu udsender Undervisningsministeriet et digitalt inspirationshæfte for at sprede de gode eksempler.

 

Hver dag skaber elever og lærere på skoler landet over sammenhold og glæde i hverdagen ved at synge sammen. "Sangens år" i 2008 har vakt interessen for at synge hos mange, og nu fortsætter succesen med "Syngelyst 2009."

 

Onlinepublikationen ”Inspiration til fællessang” indeholder tekst, lyd og billeder, som viser, hvordan man kommer i gang med at synge på de enkelte skoler og fortæller om de mange fordele ved fællessang for både elever og lærere. Publikationen indeholder også gode idéer til sange, som både børn og voksne kan lide, og tips til, hvordan man aktivt inddrager eleverne i arbejdet med at vælge sange og måske endda styre slagets gang, når det går løs med fællessangen.

 

Publikationen er målrettet skolebestyrelser, lærere og ledere og giver en kort og overskuelig introduktion til fællessangens ”hvorfor”, ”hvornår” og ”hvordan.”

 

Undervisningsminister Bertel Haarder siger: ”Jeg håber, at denne publikation med gode eksempler fra skolernes hverdag kan give inspiration til lærere, ledelse og skolebestyrelser, både på de skoler, der ikke har tradition for morgensang/fællessang og for dem, der gerne vil puste nyt liv i en gammel tradition”.

 

Link til onlinepublikationen vil blive sendt til alle folkeskoler og frie grundskoler med en opfordring til at videreformidle linket til skolens bestyrelse.

 

Læs, se og hør publikationen her: http://pub.uvm.dk/2009/faellessang/index.html