Pressemeddelelse

 

Dato:

2. december 2008

 

 

 

Ny rapport om udenlandske studerende

Undervisningsministeriet har i dag offentliggjort en tilsynsberetning om udenlandske studerende på fire udvalgte uddannelsesinstitutioner. Beretningen er udarbejdet i samarbejde med Integrationsministeriet.

 

Tilsynsberetningen viser, - indsat - at institutionerne generelt handler i overensstemmelse med reglerne - . Der er et problem i forhold til de udenlandske studerendes studieaktivitet og frafaldsmønstre på de fire uddannelsesinstitutioner. Rapporten viser også, at selvom en stor del af de udenlandske studerende falder fra deres uddannelser, har uddannelsesinstitutionerne ikke i nævneværdig grad foretaget ændringer i deres praksis for rekruttering, herunder deres brug af agenter, og optagelse af studerende.

 

”Det er et problem”, udtaler Integrationsministeren.

 

”På baggrund af rapportens konklusioner er det min opfattelse, at der skal sættes ind over for studerende, der viser sig ikke at være reelle studerende. Danmark er ikke interesseret i at tiltrække udenlandske studerende, som ikke er studieaktive.

 

Rapporten kommer med nogle spændende forslag til, hvordan der kan følges op på disse problemer. Forslagene vil jeg nu drøfte nærmere med Dansk Folkeparti. Jeg tager rapportens konklusioner alvorligt og er naturligvis indstillet på at gøre det nødvendige, herunder at foretage eventuelle påkrævede lovændringer.”

 

Yderligere oplysninger kan fås hos presseansvarlig Thomas Bille Winkel, Integrationsministeriet, telefon: 33 92 87 32.

 

Klik her for at se tilsynsrapporten.