Odense d 9.12.2008

 

I har brug for os, siger I!

 

Vi er 95 engarerede studerende på Den Sociale Højskole i Odense, som brænder for socialt arbejde og skal starte i praktik efter jul. På grund af mangel på praktikpladser er nogle af vores medstuderende måske tvunget til at gå et semester om, hvis de sidste praktikpladser ikke kommer i hus.

     Til trods for høj faglighed hos de studerende og stor mangel på socialrådgivere, står vi en situation hvor vi mangler praktikpladser. Hvis vi ikke får praktikpladser, bliver vi ikke færdiguddannet og kan dermed ikke komme jer til undsætning, hvilket betyder ringere service for borgerne og nedslidte socialrådgivere, som har stærkt brug for flere kollegaer. Vi er klar over, at det kræver en indsats fra Jer her og nu, men I får den tusind fold igen. Så hjælp os med at skaffe praktikpladser, så vi kan blive færdiguddannet og besætte nogle af de mange ledige stillinger.

     Det er ekstremt frustrerende at have passet sit studie og nu stå med en risiko for at skulle gå et semester om pga. mangel på praktikpladser. Vi har en masse teoretisk viden, men den praktiske erfaring er vigtig for, at vi kan blive 95 dygtige socialrådigvere, som kan hjælpe vores kommende kollegaer og yde en god service for Danmarks borgere.

     Vi forstår ikke, hvorfor det er lovbestemt, at kommunerne skal stille praktikpladser til rådighed til fx sygepleje- og pædagogstuderende, imens vi skal slås for vores praktikpladser, hver gang. Lige så vel som pædagog- og sygeplejestuderende ikke kan læse sig til alt indenfor deres fag, kan vi heller ikke. Vi har brug for den viden og erfaring som praktikken giver os. Denne kamp kræver en masse urimelig ressourcer hvert semester, for at finde pladser til de studerende. Vi skal ud og hjælpe de trængende i vores samfund, men hvem skal tale vores sag? Hvem kan hjælpe Bertel Haarder til at få øje på fornuften og give os lovpligtige praktikpladser? Hvad er et velfærdssamfund uden socialrådgivere?

På vegne af alle socialrådgiveresstuderende,

Hold 07DEF ved Den Sociale Højskole i Odense