Folketingets Uddannelsesudvalg

Folketinget, Christiansborg

1240 København K

 

Til uddannelsesordførerne                                                                                      15-12-2008

 

Til orientering har Undervisningsministeriet og Bornholms Regionskommune i samarbejde påbegyndt et arbejde omkring etableringen af en fremtidig uddannelses- og institutionsstruktur på Bornholm.

 

Undervisningsministeriet og Bornholms Regionskommune har i samarbejde udarbejdet et kommissorium, som beskriver målene for en fremtidig uddannelses- og institutionsstruktur på Bornholm. I kommissoriet er det fastlagt, at der skal arbejdes frem mod at samle både eksisterende og nye ungdoms- og videregående uddannelser på Bornholm inden for rammerne af én ny statslig, selvejende institution. Endvidere er der lagt vægt på etableringen af bygningsmæssige fællesskaber, evt. i form af en campus. Det er endvidere afgørende for projektet, at arbejdet foregår ved størst mulig åbenhed og inddragelse af berørte parter, herunder de eksisterende uddannelsesinstitutioner på Bornholm.

 

Der er blevet nedsat en styregruppe for arbejdet, som er enige om at arbejde frem imod kommissoriets mål. Styregruppen består af følgende medlemmer:

 

Bjarne Kristiansen (Borgmester, Bornholms Regionskommune)

Per Hansen (Afdelingschef, Undervisningsministeriet)

Ingolf Lind-Holm (Bestyrelsesformand, Bornholms Erhvervsskole)

Lars Goldschmidt (Bestyrelsesformand, Bornholms Gymnasium)

Kirsa Ahlebæk (Bestyrelsesformand, VUC Bornholm)

 

Styregruppen var samlet til deres første møde den 1. december 2008 på Bornholms Regionskommune. Til dette møde blev styregruppen fremvist for forskellige mulige lokaliteter for etablering af en fremtidig campus i Rønne. Der blev yderligere nedsat tre arbejdsgrupper, som påbegynder deres arbejde i starten af januar 2009. I de tre arbejdsgrupper skal der arbejdes med henholdsvis organisatoriske forhold, bygningsmæssige rammer og understøttelse af forandringsprocessen for berørte parter.

 

Derudover blev det besluttet på styregruppemødet, at der hurtigst muligt oprettes en henvisning til projektet på Undervisningsministeriets og Bornholms Regionskommunes hjemmesider (www.uvm.dk og www.brk.dk/brk/), hvor styregruppen løbende vil orientere om forløbet.

 

Jeg har vedlagt kommissoriet for den fremtidige uddannelses- og institutionsstruktur på Bornholm.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bertel Haarder