Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

   

 

I anledning af samrådet onsdag den 17. januar 2008 vedrørende Professionshøjskolen University College Sjællands (UCSJ) forslag til en ny institutionsstruktur fremsendes hermed bestyrelsens beslutning om ny institutionsstruktur, som den fremgår af UCSJ’s hjemmeside.

 

Beslutningen indebærer blandt andet, at Haslev Seminarium nedlægges som uddannelsessted.

 

UCSJ’s bestyrelses beslutning er en revision af den foreløbige beslutning af 10. november 2008, som har været forelagt for Regionsrådet Sjælland, der den 4. december 2008 har udtalt, at UCSJ med sin oprindelige beslutning ikke tilgodeså målsætningen i Den Regionale Udviklingsstrategi for Region Sjælland om, at alle dele af regionen skal have muligheder for at få del i regionens udvikling og vækst. På den baggrund opfordrede regionsrådet i sin udtalelse til ikke at flytte uddannelser fra Nykøbing Falster og at bevare pædagog- og læreruddannelserne i Holbæk.

 

Med ændringerne i forhold til den oprindelige beslutning efterkommer bestyrelsen regionsrådets indvendinger i udtalelse af 4. december 2008

 

 

§ 29 i lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser er sålydende:

 

”Forinden professionshøjskoles bestyrelse træffer beslutning om at nedlægge et uddannelsessted, skal den indhente en udtalelse fra regionsrådet.

Stk. 2. Undervisningsministeren kan uanset regionsrådets udtalelse pålægge bestyrelsen at undlade at nedlægge et uddannelsessted, hvis der efter ministerens skøn stadig er behov for uddannelsesstedet.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kan oplyse, at jeg på den oplyste baggrund ikke har grundlag for at foretage mig yderligere i sagen.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder