Fra: [email protected] [mailto:[email protected]]
Sendt: 19. marts 2009 10:07
Til: Trafikudvalget
Emne: Til Trafikudvalget

Fra: Poul Struve Nielsen
Organisation: Trekronerrådet/pendlerrepræsentanten

 


Som baggrund til det åbne brev til DSB's administrerende direktør, som jeg har sendt til Trafikudvalget er her lidt baggrundsoplysninger om Trekroner:
Gennem de seneste 7 år har Trekroner Station udviklet sig fra primært at være en station for lærere og studerende på RUC til at være en pendlerstation med rigtigt mange rejsende til Valby, København H, Nørreport og Østerport.
Trekoner er i dag en bydel med ca. 3.500 boliger og en række arbejdspladser, først og fremmest RUC med ca. 15.000 studerende og ansatte. Der er projekteret yderligere mere end 1000 boliger og et nyt erhvervsområde.
De fleste beboere er erhvervsaktive, de har små børn eller børn i skolealderen, og de har arbejde andetsteds i hovedstadsområdet. Selv om Trekroner Station ved sin fysiske fremtoning blot er et trinbræt, betjener den flere passagerer end nogen anden station på Sjælland bortset fra Roskilde. Der er næsten lige så mange rejsende til og fra Trekroner som til og fra Fredericia. Alligevel er der i takt med, at flere og flere har benyttet Trekroner Station, blevet færre afgange til og fra Trekroner. DSB har løbende lovet forbedringer af togdriften og køreplanen, men det er i stedet blevet værre og værre at være pendler fra Trekroner. I den seneste køreplan fra januar er der for første gang kommet fler afgange til og fra Trekroner. Som det fremgår af brevet til direktøren, har det ikke løst problemerne.