København, den 16. marts 2009

 

 

 

Kære Trafikudvalg

 

Jeg skriver til jer, i kraft af at jeg er formand for husejerforeningen ved Olufsvej og Øster Allé også kaldet FAHVO.

 

Årsagen til henvendelsen er, at jeg læst at man vil gennemgå/drøfte problematikken omkring Metro ringens tunnelføring ved Marmorkirken i indre by, på baggrund af ulykken Køln.

 

Den videre årsag er, at vi I vores husejerforening er bekymret for, at en lignende situation omkring vores huse skal opstå. De er opført i 1872 på de gamle marker, moser og åer som dengang lå i det område, hvor Olufsvej og Øster Allé ligger i dag.

 

På Olufsvej er en del af husene så skæve at man på et tidspunkt overvejede at rive dem ned, fordi man var bange for at de ville vælte. Man valgte dog en anden løsning idet man piloterede de mest udsatte huse, således at de i dag nøjes med at slå revner.

 

Der blevet lavet målinger og boringer i nogle af husene og på vejen. I et af husene konstaterede man at undergrunden var bundløs. Boringerne i vejen viste, at man skulle ned i 36 meters dybde for at finde kridtlag.

 

Så vores bekymring er følgende, med en station som Trianglen der kommer til at ligge mindre end 100 meter fra vores vej og dermed ikke når ned i den dybde hvor kridtlaget ligger, har skabt store bekymringer, da tunnelføringen kommer til at gå lige under Olufsvej med alle de skrøbelige og bevaringsværdige huse.

 

Vores medlemmer er derfor blevet mere bekymret efter at hørt og læst om ulykken i Køln. Vi skal derfor venligst spørge Trafikudvalget om hvad man har tænkt sig gøre og om der er noget man kan gøre, for at sikre sig, at der ikke sker lignende ulykke ved Olufsvej og Marmor kirken.

 

Har man tænkt sig at afstive/forstærke undergrunden og i så fald på hvilken måde?

 

Vi vil gerne pointere, at vi på ingen måde er modstander af Metroringen, vi er bare bekymret.

 

Med venlig hilsen

 

Steen Bastian Brink

 

Formand for FAHVO

Olufsvej 40

2100 København

Tlf. 2172 2969