NOTAT

 

Rådet for danske campister foreslår at alle campingvogne i Danmark skal være registreret i henhold til:

 

Færdselsstyrelsens ”Bekendtgørelse om registrering af køretøjer mv.”

BEK nr 673 af 26/06/2008

Gældende Offentliggørelsesdato: 28-06-2008

Skatteministeriet Senere ændringer til forskriften

BEK nr 1374 af 19/12/2008

 

under Kapitel 2

 

Typer af køretøjer, der skal registreres tilføjes:

 

-at Campingrådets grønne nummerplader, som er obligatoriske på campingvogne, der ikke er forsynet med nummerplade til kørsel på offentlig vej, afløses af Færdselsstyrelsens normale nummerplader, dog med en grøn bundfarve, så det klart fremgår at campingvognen ikke er godkendt til kørsel på offentlig vej.

 

Registreringsattest udstedes til ejer af campingvognen. Registreringsafgiften betales af ejer. Den centrale registrering af alle campingvogne og deres stelnumre giver fordele med hensyn til overvågning af miljøet (ophug m. m.) og evt. opkrævning af afgifter.

 

Nye campingvogne, solgt fra campingvognsforhandler skal altid være forsynet med nummerplade ved levering til kunden, enten den hvide eller den grønne. Ved salg af brugte campingvogne skal der ske omregistrering til ny køber.

 

Konsekvens hvis ovenstående bliver gennemført:

 

Campingrådets sekretariat vil miste væsentlige indtægter til driften af sekretariatet, når salg af årsmærker og grønne nummerplader mistes, men det er rimeligt at Campingrådets sekretariat kan drives uden denne indtægt. Sekretariatet må i fremtiden kræve større betaling hos medlemmerne af Campingrådet = privat brancheforening for campingpladsejere, eller eventuelt foretage nogle besparelser.

 

Det er underligt og urimeligt, at standcampister, der pt. har valgt at deres campingvogn ikke skal køre på offentlig vej, skal betale, et gebyr, som straf, hvert år til en privat brancheforening, når campingvognen ikke har Færdselsstyrelsens nummerplade

 

PS. Standcampisterne ser bestem ingen rimelighed i at betale penge til en privat brancheforening, som blandt andet, den 27-11-2008 fratog standcampister på ”danske campingpladser” en brugs- og råderet over fritstående fortelte, som har en værdi pr stk. på mellem 35-til 50 tusind kroner.

 

”Lidt andet”, vedrørende øget sikkerhed ved kørsel med campingvogn på offentlig vej:

 

Et periodisk syn bør overvejes, hvor vægtkontrol indgår som en del af kontrollen for campingvogne på hvide nummerplader for hvert ca.4-8 år

 

Mvh

RÃ¥det for danske campister (WWW.RFDC.dk ) 13. marts 2009

Bjørn Danelund