BESLUTNINGSPROTOKOL

 

 

 

FOR BORGERREPRÆSENTATIONENS MØDE

torsdag den 29. januar 2009, kl. 17.30

 

 

 

 

 

 

=============================================================

 

Nr. 3                Hvidbog om Cityringen

 

Enhedslisten stillede følgende ændringsforslag:

”Det foreslås, at stationen Enghave Plads flyttes til Haderslevsgade ved udmundingen til pladsen.”

 

 

Det af Enhedslisten stillede ændringsforslag blev forkastet med 43 stemmer imod 7.

 

For stemte: Wallait Khan (løsgænger) og Ø.

Imod stemte: A, B, C, F, O, V og Winnie Berndtson (løsgænger).

 

 

Indstillingen blev herefter godkendt med 51 stemmer imod 0.

 

For stemte: A, B, C, F, O, Wallait Khan (løsgænger), V, Winnie Berndtson (løsgænger) og Ø.

 

 

Venstre, Det Konservative Folkeparti samt Dansk Folkeparti ønskede at videreføre deres protokolbemærkning fra udvalgsbehandlingen:

”Venstre, Det Konservative Folkeparti samt Dansk Folkeparti glæder sig over, at der er blevet lyttet til borgernes indsigelser i forhold til Gammel Strand, og at man har flyttet stationspladsen væk fra pladsen og ud i kanalen. Venstre, Det Konservative Folkeparti samt Dansk Folkeparti undrer sig derimod over, ar man har valgt at lukke nedgangen foran Magasin, for at opføre en ny få meter derfra. Vi tager derfor et forbehold for den foreslåede placering, og mener, at der bør ses grundigere på denne del af stationsplanlægningen, hvorfor vi går ud fra, at der tages højde for de spørgsmål i det videre arbejde.”

 

Enhedslisten ønskede at videreføre deres protokolbemærkning fra udvalgsbehandlingen:

”Enhedslisten tage forbehold for placeringen af Stationen på Enghave Plads. Stationen burde være placeret tæt ved Enghave Plads, i stedet for at risikere at ødelægge pladsens liv.”

 

 

Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Venstre, Det Konservative Folkeparti samt Dansk Folkeparti afgav følgende protokolbemærkning:

”Vi er fortsat meget opmærksomme på – og vil fortsat arbejde for - at generne for københavnerne skal minimeres så meget som muligt, samt at der fortsat skal arbejdes med afværgeforanstaltninger til alle arbejdspladserne, ligesom borgernes henvendelser til kommune og metroselskab i byggeperioden naturligvis fortsat skal tages seriøst.

 

I det videre arbejde med den helt præcise udformning af arbejdspladser mv. på Kongens Nytorv og i Stampesgade er vi enige om at opfordre Metroselskabet til at tage størst muligt hensyn til naboerne til arbejdspladserne”.

 

 

 

=============================================================