Sundhedsudvalget 2008-09
SUU Alm.del Spørgsmål 549
Offentligt
695871_0001.png
695871_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Ministeren for sundhed og forebyggelse4. juni 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SUU alm. del

Spørgsmål 549

Det fremgår af ministerens svar på spørgsmål 494, "at det af tekniske ogsikkerhedsmæssige grunde endnu ikke er muligt for sygehuslæger atuddelegere sin opslagsmulighed i medicinprofilen til sin medhjælp, da der eruklarheder omkring, hvordan den enkelte sygehuslæge teknisk kan afgrænsegruppen af medhjælpere, som kan søge adgang på vegne af lægensAutorisations ID."Ministeren bedes redegøre for, hvilke tekniske og sikkerhedsmæssige grundeder forhindrer en sygehuslæge i at uddelegere sin opslagsmulighed imedicinprofilen til sin medhjælp og hvor længe disse problemer har eksisteret.

Spørgsmål 550

Ministeren oplyser i sit svar på spørgsmål 494, at "alle sygehuslæger, som haren digital signatur udstedt på vegne af sygehuset, har mulighed for at få adgangtil Medicinprofilen". Ministeren bedes oplyse, hvor mange sygehuslæger, somhar en digital signatur udstedt på vegne af sygehuset. Ministeren bedes oplyse,hvor mange forskellige sygehuslæger, der årligt - siden 2004 og til dato - harbrugt medicinprofilen og hvor mange patienters medicinprofiler, de har set på.

Spørgsmål 551

Ad svaret på spørgsmål 494Ministeren bedes oplyse, hvem der er ansvarlig for et system, somtilsyneladende ikke fungerer eller som ikke anvendes, når lægen skaluddelegere sin adgang til medicinprofilen til sin medhjælp.
1/2

Spørgsmål 552

Ad svaret på spørgsmål 494Ministeren bedes redegøre for, hvilke uklarheder der bevirker, at en læge ikkekan afgrænse gruppen af medhjælpere. Endelig bedes ministeren oplyse,hvornår problemet forventes løst.
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Liselott Blixt (DF)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2