Folketingets Sundhedsudvalg


Slotsholmsgade 10-12

DK-1216 København K

Tlf. +45 7226 9000

Fax. +45 7226 9001

E-mail [email protected]

Hjemmeside www.sum.dk

 

 

Dato: 11. marts 2009

Kontor: Retsstillings og Inter-nationalt kt.

J.nr.: 0901958

 

Sagsbeh.: lpe

 


Efter at have modtaget indberetninger fra Retskemisk Afdeling i København om beslag af planten kratom og de syntetiske stoffer bk-MBDB, MDPV, p-FBT, p-flouramfetamin og PPP iværksatte Sundhedsstyrelsen en indsamling af oplysninger med henblik på vurdering af grundlaget for at undergive planten og stofferne kontrol efter lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Efter at have vurderet de indsamlede oplysninger har Sundhedsstyrelsen konkluderet, at brug af den omhandlede plante og dens aktive indholdsstoffer 7-hydroxymitragynin og mitragynin samt de omhandlede syntetiske stoffer kan indebære en væsentlig sundhedsmæssig risiko i form af bl.a. psykiske komplikationer og udvikling af afhængighed samt for de fem syntetiske stoffers vedkommende tillige forgiftninger og ulykker. Derfor har styrelsen den 9. marts 2009 indstillet, at planten og de i alt syv stoffer optages på bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.

 

Med Sundhedsstyrelsens indstilling opfyldes de formelle betingelser for, at planten og stofferne kan undergives kontrol i henhold til lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

På den baggrund har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse den 10. marts 2009 udstedt bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om euforiserende stoffer, som indebærer, at planten kratom og dens indholdsstoffer 7-hydroxymitragynin og mitragynin samt de syntetiske stoffer bk-MBDB, MDPV, p-FBT, p-flouramfetamin og PPP fremover kun må anvendes i medicinsk og videnskabeligt øjemed.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Jakob Axel Nielsen   /   Lars Petersen