Til ministerier, styrelser, organisationer mv. på vedlagte liste

 

20. november 2008

 

 

Høring om udkast til bekendtgørelser ifølge af lov om friplejeboliger

 

Vedlagt fremsendes udkast til bekendtgørelse om takster for egenbetaling, og om mellemkommunal refusion for tilsyn med service i friplejeboliger.

 

Bekendtgørelsen udstedes i medfør af Lov om friplejeboliger (nr. 90 af 31. januar 2007 som senest ændret ved § 2 i lov nr. 219 af 5. april 2008). Bekendtgørelsen udmønter hjemlerne i lovens § 32, stk. 3 og § 33.

 

I forbindelse med lov om friplejeboliger er der behov for at udarbejde særlige regler for de områder, hvor personer efter servicelovens kapitel 16 kan pålægges egenbetaling. Bekendtgørelsen fastsætter således regler om friplejeboligleverandørens fastsættelse af takster for ydelser efter servicelovens § 83, herunder bl.a. mad, vask og linned, dvs. de ydelser, som beboerne kan pålægges egenbetaling for i henhold til reglerne i bekendtgørelse nr. 616 af 15. juni 2006 om betaling for generelle tilbud og for tilbud om personlig og praktisk hjælp m.v.

 

Endvidere fastsættes regler om den tidligere opholdskommunes betaling for tilsyn med service til den kommune, hvor friplejeboligbebyggelsen ligger. Der fastsættes regler om, at beliggenhedskommune har ret til refusion fra den tidligere opholdskommune for udgiften til tilsyn med de ydelser efter serviceloven, som friplejeboligeleverandøren leverer.

 

Med aftalerne om finansloven for 2009 er det aftalt at indføre et loft for ældres egenbetaling af madservice pr. 1. juli 2009 i plejebolig m.v., samt at udarbejde en redegørelse for regelsættet og praksis for opgørelse af omkostningerne til mad i kommunerne pr. marts 2009. Som følge heraf kan det være nødvendigt på et tidspunkt i 2009 at tilpasse bekendtgørelsen herefter.

 

SpørgsmÃ¥l til udkastet til bekendtgørelsen kan rettes til Helle Hammond Jensen i Kontoret for Ældre pÃ¥ [email protected] eller tlf. 33 92 93 15. Bekendtgørelsen forventes sat i kraft pr. 1. januar 2009.

 

Velfærdsministeriet skal bede om bemærkninger til bekendtgørelserne hurtigst muligt og senest mandag d. 8. december 2008. Svar kan sendes elektronisk til [email protected]

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Helle Hammond Jensen

Fuldmægtig