Socialudvalget 2008-09
SOU Alm.del Bilag 295
Offentligt
671174_0001.png
Udkast tilBekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kvalitetsstandarder ogfrit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp mv.(Beregning af servicebevisets værdi mv.)

§1

I bekendtgørelse nr. 1614 af 12. december 2006 om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandøraf personlig og praktisk hjælp mv. foretages følgende ændringer:

1.

Efter§ 14indsættes:

Ȥ 14 a.

Kommunalbestyrelsen fastsætter mindst én gang årligt servicebevisets værdi for hver afde ydelser, kommunalbestyrelsen tilbyder efter servicebevisordningen. Det kan ske i forbindelsemed, at kommunalbestyrelsen årligt fastsætter priskrav til leverandører af personlig og praktiskhjælp, jf. § 12.Stk. 2.Kommunalbestyrelsen beregner værdien af servicebeviset på baggrund af de priskrav, derberegnes ud fra en kalkulation af de gennemsnitlige, langsigtede omkostninger, der påhviler denkommunale leverandør eller den private hovedleverandør i de tilfælde, hvor der ikke er enkommunal leverandør, jf. § 14, stk. 1. Det vil sige, at servicebevisets værdi beregnes medudgangspunkt i de priskrav, som kommunalbestyrelsen allerede skal offentliggøre, jf. § 16.Værdien af servicebeviset kan maksimalt udgøre et beløb, der svarer til den kommunale- ellerprivate hovedleverandørs faktiske omkostninger ved at levere samme ydelse. Harkommunalbestyrelsen valgt at benytte udbudsmodellen, benyttes den pris, som udbudet af ydelsener vundet til.Stk. 3.Servicebevisets værdi svarer til alle direkte og indirekte omkostninger, der er forbundetmed levering af personlig og praktisk hjælp, jf. § 14, stk. 2. Kommunalbestyrelsen kan iberegningen af servicebevisets værdi dog vælge at fratrække et beløb svarende til den kommunaleeller den private hovedleverandørs indirekte omkostninger, der ikke har relevans for hjælp leveretefter denne ordning. Det vil sige indirekte omkostninger som fx husleje og IT, som ikke er enforudsætning for at kunne levere hjælp efter denne ordning.Stk. 4.Borgeren modtager i forbindelse med et servicebevis ikke kontante midler. I de tilfælde,hvor borgeren ansætter en privatperson til at udføre hjælpen, har kommunalbestyrelsen påalmindelig vis ansvaret for at varetage de administrative opgaver forbundet hermed. Det er opgaversom lønudbetaling, indberetning af skat, indbetaling af feriepenge, indbetaling til ATP, indbetalingtil den private barselsudligningsfond, tegning af og betaling for arbejdsskadeforsikring ogudbetaling af løn under sygdom m.v. Hvis borgeren ansætter en virksomhed til at levere hjælpen,varetager virksomheden de administrative opgaver for sine egne ansatte.Stk. 5.Vælger modtageren af et servicebevis at uddelegere arbejdsgiveropgaven til enprivatperson, en organisation eller privat virksomhed, skal borgeren selv afholde evt. omkostningerhertil. Omkostninger forbundet med arbejdsgiveropgaven i henhold til servicebeviset, herunderudfærdigelse af kontrakter, er indeholdt i servicebevisets værdi.

§2

Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli 2009.Indenrigs- og Socialministeriet, den xx.xx 2009Karen Ellemann/Jakob Krogh